Selamlar, İstanbulda bu sene gerçekleşen İpekkuyruk akınından sonra İstanbuldaki İpekkuyruk kayıtlarının tarihini araştırmaya başladım. Bulabildiğim tüm kayıtlar şu şekilde: 1. 18-25 Ocak 2026: Bahçeşehir, Validebağ, Riva 2. 15-17 Ocak 2018: Riva 3. 8 Ocak 2011: Bahçeşehir 4. Şubat 1962: Küçükçekmece 5. 1892-1894: Alléon tarafından Bakırköy, Yeşilköy ve Bebekte toplanan örnekler 6. 1875: Belgrad Ormanında Robson tarafından toplanan örnek (NHM 75.4.27.4) (1), (2) ve (3) eBirde girilmiş gözlemlerden. (4), (5) ve (6)yı Türkiye Kuşlarının Doğa Tarihi (https://keremaliboyla.github.io/turkiye-kuslari/) kitabında buldum. (3) nolu kaydın ilginç bir hikayesi var. Bu kaydı aile fotoğraf arşivimize bakarken tesadüf eseri denk geldiğim bir fotoğraftan ben buldum. Annem Aynur Tosun fotoğrafı çekmiş ama hem değerini anlamadığı için, hem de o zamanlar başka kuş gözlemcisi tanımadığı için fotoğrafı pek kimseyle paylaşmamış. Yıllardır bu parkta ben aslında çok değişik kuşlar gördüm derdi ama konuyla şahsen ilgilenmeye başlayana kadar hiç üzerine düşmemiştim. Kayıt günyüzüne bir 10 yıl gecikmeli çıktı :) Bunlar tarihte bilinen kayıtların hepsi midir? 1962 ve 2011 yılları arasında bildiğiniz başka bir kayıt olabilir mi? Sizlere danışmak istedim. Lütfen eksik kalmış bir kayıt varsa yorumlarda belirtin. Teşekkürler.